Allt du behöver veta om att köpa krukväxt

 

Om du har några fina stora krukor i din trädgård eller på balkongen med växter i måste du ha köpt krukväxt. Men vad är egentligen krukväxt? Och du har en ganska stor skillnad i pris när det gäller krukväxt. Är dyrare alltid bättre?

Krukväxter innehåller vissa näringsämnen som säkerställer att dina växter kan blomma så bra som möjligt. De viktigaste av dessa är kväve, fosfor och kalium. Och ännu viktigare, den innehåller inga skadliga ämnen eller farliga bakterier. Som namnet antyder är det främst avsett för växter i krukor. Dina växter kan växa bra på den i cirka 4 till 6 veckor.

Den bästa tiden på året för att ge dina krukor ny krukväxtjord är våren. Efter detta kommer växterna och blommorna att blomma igen.

Krukväxter är dyrare än trädgårdsjord eller kompost, vilket är mer lämpligt för att höja din trädgård.

Vill du veta mer om kompost? Läs vår blogg om hur du gör din egen kompost.

 

Universell krukväxtjord eller speciell krukväxtjord?
Så snart du börjar leta efter krukväxter i trädgårdscentret ser du att du har olika typer. Universell krukväxtjord och krukväxt för speciella växtarter. Universal krukväxter består av en blandning av råvaror, inklusive torv. Den innehåller alla näringsämnen som växter behöver. Det är universellt eftersom det är lämpligt för många växtarter. Dessutom har du också krukväxt för specifika växtarter.

Vissa växtarter frodas optimalt i en annan jord. De behöver en annan jordkomposition, till exempel med extra magnesium eller en annan surhet. Växter med speciella behov är rosor, hortensior och rododendron. Och exotiska arter som olivträd, kaktusar och palmer. Till exempel föredrar rododendron jordens låga pH -värde.

Och då har du fortfarande långverkande krukväxter. Dina växter kan växa på detta i upp till sex månader. Du använder främst denna krukväxtjord för inomhusväxter och balkongväxter.

När du köper krukväxter, var uppmärksam på om du har en växt eller blommeart med ett särskilt behov. I det här fallet är det verkligen användbart att köpa en separat typ av krukväxt för detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.