Klipp din egen saftiga växt och öka ditt humör

Att skära din saftiga växt själv är bra för din plånbok. Och det finns mer! Det är också bra för din hälsa. Och inte bara för att succulenter har en luftrenande effekt. Men också för att du ser något växa som du har sått själv, och att uppleva denna process, från en kruka jord och några löv till en liten saftig, gör underverk för ditt humör. Men hur skär du din egen saftiga växt?

Att odla en ny anläggning från en befintlig anläggning. På så sätt har du inte en, men plötsligt två. Eller vem vet mer. Det här är sticklingar. Ett litet mirakel, eller hur?

Att klippa en ny saftig växt är inte så svårt som du kan förvänta dig. Vad behöver du för detta? Ett blad från en fullvuxen växt, i vissa fall behöver du också dess stjälk. Detta beror lite på växten. Till exempel behöver du bara ett blad från Echeveria.

Välj helst ett blad längst ner på växten. Och se till att bladet ser friskt ut, då har du större chans att lyckas.

Så du tar bort ett blad från din vuxna saftiga växt. Gör detta försiktigt med fingrarna, vrid kronbladet tills det lossnar. Lägg dessa blad på en jordbädd. Tips: gå till speciell kaktuspottjord. Finsmakarna svär vid cocopeat (kokosfibrer).

För andra växter, till exempel pannkakväxten, gäller olika metoder. Lägg detta i en skål med vatten. Men för den här bloggen fokuserar vi på denna enkla metod där du använder ett blad på lite jord.

Om du vill vara helt försiktig, placera bladen på en skuggig plats i två till tre dagar. Då kan platsen där bladet avlägsnas från växten läka bra, och bladet kan torka bra.

Echeveria sticklingar
Du behöver inte lägga bladet av echeveria helt i marken. Ge ett plant fat med ett lager krukväxt. Du lägger bladen på detta och ser till att bladets bas pressas något ned i jorden.

Lägg skålen på en plats med mycket skugga. Detta är mycket viktigt eftersom om bladen kommer i kontakt med direkt solljus kan de brinna. Och nu handlar det om tålamod! Vattenbrunn förstås. Använd helst en växtspruta med vatten varje dag för att göra jorden väl fuktad med krukväxt.

Om du väntar tillräckligt länge, ibland så länge som en månad, kommer du att se små rötter komma. Och ungefär en och en halv månad senare har du små succulenter! Nu är det dags att transplantera dem till andra små krukor där de kan fortsätta att växa individuellt.

Det fina med sticklingar är att vem som helst kan trädgård så. Du behöver inte ens en trädgård för det! Så även om du bor i staden kan du använda dina gröna fingrar bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *